LGS Sınavına Nasıl Hazırlanmalıyım

25.09.2022
508
LGS Sınavına Nasıl Hazırlanmalıyım
LGS Sınavına Nasıl Hazırlanmalıyım

 

Bu yazıda şunlar var,

Lgs sınavına hazırlanan bir öğrencinin dikkat etmesi gereken konulara dikkat çekmeye çalıştım. Bunların bazıları yapmamız gereken şeyler iken bazılarıda yapmamı gereken şeylerdir. isterseniz fazla uzatmadan yazımıza başlayalım…

 

Lgs sınavına hazırlık aşamasında dikkat edimesi gereken konular,

1- Kitap okumak, Kitap okumayı başarının anahtarı gibi düşünebiliriz. Yeteri kadar kitap okuyan, hızlı okuyup, hızlı düşünen ve anlayan öğrenciler bu sınavda çok büyük avantaj elde edeceklerdir.  Ancak bu kısım bir anda olacak bir durum değil alt sınıflardan itibaren süregelen bir durumdur. 

Kısaca Kitap okuma alışkanlığını oturtan kitap kurdu öğrencilerimiz yarışa bir kaç sıfır önde başladıklarını da bilmelidirler. Yıl içerisinde de mutlaka okumaya zaman ayırmalıdırlar.

 

2- Ders takviyesi konusunda ne yapılmalıdır? Bu konuda bir çok veli kafa karışıklığı yaşamaktadır. Yani okul kursu, dersane ve özel ders arasında tercih yapma konusunda doğru tercih hangisi olmalıdır. Bu konuda öncelikle okul kursu tercih edilmelidir. Ancak okul sistemini oturtmuş ve öğrencilere gerçekten faydalı olacak şekilde çalışıyormu bundan emin olmak gerekiyor. Her şeye rağmen özellikle eksikliği hissedilen konular varsa özelders tercih edilmelidir. Çünkü özel derste birebir öğrenci ile ilgilenildiği için diğerlerine göre daha faydalı olacaktır. Özellikle matematik dersi için özel ders tercih edilmesinde fayda olacaktır. Dersane son sırada düşünülmelidir.

 

3- Kaynak kitap konusu,  öğretmenlerin önerdiği kitaplar dışında kitap almayınız. Fazla kitap almak başarıyı getirmez. Öğrencinin istemediği fazladan kitap almayın zaaten çözmez. Elindeki kitapları bitirdikçe ve ihtiyaç oldukça yeni kitaplar alınmalıdır. 

Kitap konusunda sıralama şu şekilde olmalıdır, 1- Kazanımları kavramasını sağlayacak temel düzey kitaplar(etkinlikli) başlangıç kitapları, 2- Kazanım ve kolay yeni nesil soruların bulunduğu kazanımdan yeni nesile geçiş kitaplar, 3- Tamamı yeni nesil soru bankaları tercih edilmelidir.

 

4- Düzenli ve sistemli çalışma, Burada önemli olan istikrardır. Her gün sene başından sınava kadar çalışmayı hiç bırakmamak. Dönem dönem çok çalışıp sonra çaılşmaya ara vermek yerine az ama düzenli çalışmak daha iyidir.

  Sene zaman başından itibaren zaman ilerledikçe çalışma süresini artırarak devam etmeliyiz. 

 

5- Bir diğer konu hangi derse ne kadar çalışmalıyım, burada tek cevap her ders yeteri kadar çalışmadır. Sınavı kazanabilmek için tüm dersleri yapmak zorunda olduğumuz unutulmamalı. Ana derslere daha fazla zaman ayrılabilir ancak diğer derslerede yeterli zamanı ayırmalıyız. Çalışma programı yaparken bunları unutmamalıyız.

 

6- Günlük kaç soru çözmeliyim, Başlangıç için günlük 20 matematik, 20 türkçe ve yanına bi ders daha eklenebilir. Zaman ilerledikçe çalışma süresi ve çözülen soru sayısı artırılmalıdır. Her gün mutlaka tükçe ve matematikten soru çözülmelidir. Fen Bilimleri, Din Kültürü, İngilizce ve İnkılap tarihinden konu ve üniteler bittikçe kaynaklarda eş zamanlı bitmelidir. 

 

7- Çözülen sorusoruların değerlendirilmesi, tüm derslerden çözdüğü soruların cevapları kontrol edilmeli, yanlış yapılan ve boş bırakılan sorular tekrar gözden geçirilmeli yine yapamıyorsa mutlaka öğretmenine sorarak öğrenmelidir. 

 

8- Peryodik olarak deneme sınavı yapılmalı, sene başından itibaren belirli zaman aralıklarında deneme sınavlarına girilmelidir. bazı okullar ve dersaneler bunu zaten yapmakta eğer yapılmıyorsa evde aynı ciddiyetle çözülmelidir. Hatta deneme sınavları LGS sınavının yapılacağı satte yapılması daha iyi olacaktır. Her deneme sınavı sonrasında sorular kontrol edilmeli nerelerde hata  ve eksik varsa onları gidermek için konu tekrarı,sory çözümü gibi çalışmalar yapılmalıdır.

 

Daha fazla madde yazılabilir sizde kendinize başka maddeler kurallar koyabilirsiniz ama önemli olan bunları uygulamaktır. Herkese başarılar dilerim

 

 Paylaşımlarımız hakkındaki görüşlerinizi yorum olarak yazarak bize çlışmlarımızda ışık tutabilirsiniz. Ayrıca kendi hazırladığınız dosyalar varsa bahsi4661@gmail.com  adresine mesaj atmanız veya sosyal medya hesaplarımızdan ulaşmanız durumunda sizin adınıza paylaşabiliriz. Bilgi paylaştıkça çoğalır. Başarılar dilerim. 

 

 

 

 

Tüm Deneme Sınavları

Facebook  Paylaşım Grubumuz

İnstagram Takip

YAZAR BİLGİSİ
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.